22 nov. 2012

Eggplant & zucchini rose tart



  • 1 shortbread pastry
  • 1 large eggplant
  • 2 medium zucchinis
  • olive oil
  • 1 tsp dried thyme
  • coarse sea salt
 Tomato sauce
  • 3 tomatoes
  • 1 onion
  • 1 garlic clove
  • 25cl white wine
  • 1 tsp dried oregano
  • 1 tsp chili powder
  • 1 tsp brown sugar
  • salt and paper
Prepare the sauce, heat some olive oil in a pan, add diced onion and let it simmer for 3-4 minutes. Add mince garlic and simmer over low heat for another 1-2 minutes. Add chopped tomatoes. Cook for about 4-5 minutes, pour in the wine, add spices and cook undercovered for about 10 minutes, until the sauce thickens.
Cut eggplant and zucchini into thin stripes. Roll the doll into a circle and set it on a pie pan. Top with chilled tomato sauce. Arrange vegetables stripes in a form of rose, starting from the middle of the pie, holding them in place while you progress. Drizzle with olive oil and sprinkle with thyme and salt.
Bake at 180C for about 35-40 minutes.



  • 1 pâte à tarte
  • 1 grosse aubergine
  • 2 courgettes de taille moyenne
  • huile d'olive
  • thym
  • gros sel
Pour la sauce tomate:
  • 3 tomates
  • 1 oignon
  • 1 gousse d'ail
  • 25cl de vin blanc
  • 1 càs d’origan
  • 1 càs de chili en poudre
  • 1 càs de sucre brun
  • sel et poivre
Préparez la sauce. Faites chauffer l'huile d'olive dans une poêle, ajouter l'oignon coupé en petits dés et laissez revenir 3-4 minutes. Ajoutez l'ail émincé et faites revenir encore 1-2 minutes. Ajoutez les tomates en morceaux et laissez cuire pendant 4-5 minutes avant d'ajouter le vin, les épices et le sucre. Faites cuire pendant 10 minutes ou jusqu'à ce que la sauce épaississe.
Découpez l'aubergine et les courgettes en fines lamelles. Étalez la pâte sur un plat à tartes puis recouvrez de la sauce refroidie. 
Disposez les lamelles de légumes en forme de rose, l'une après l'autre, en commençant par le milieu du plat et en maintenant la rose jusqu'au bout.
Versez quelques gouttes d'huile d'olive, du thym et du sel.
Faites cuire à 180° pendant 35-40 minutes.

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