23 nov. 2012

Chocolate chip cookies



For 65-70 cookies:
  • 200g of unsalted butter, softened
  • 150g granulated sugar
  • 180g brown sugar
  • 2 eggs
  • 270g all-purpose flour
  • 1 1/2 teaspoon baking powder
  • 1/2 teaspoon salt
  • 200g milk chocolate chips
Preheat oven to 180 degrees
Cream together the butter, brown sugar and white sugar.
Add the eggs, one at a time, beating well with each addition, then stir in vanilla.
Combine the flour, baking powder and salt and gradually stir into the creamed mixture.
Finally, fold in the chocolate chips.
Drop by rounded teaspoonfuls onto the prepared cookie sheets.
Bake for 8-10 min in preheated oven, until edges are light brown (mine took 6 minutes)
Allow cookies to cool on baking sheet for 5 min. before removing to a wire rack to cool completely.



Pour 65-70 cookies:
  • 200g de beurre
  • 150g de sucre
  • 180g de sucre brun
  • 2 œufs
  • 270g de farine
  • 1 1/2 càc de levure
  • 1/2 càc de sel
  • 200g de pépites de chocolat

Préchauffez le four à 180 degrés. 
Mélangez le beurre et les 2 sucres. Ajoutez les œufs un à un et mélangez avec la vanille. 
Mixez la farine, la levure et le sel et ajoutez progressivement à la pâte. 
Puis ajoutez les pépites de chocolat. 
Faites des petites boules de pâtes avec  2 cuillères à café et déposez-les sur une plaque de cuisson. 
Faites cuire 8-10 minutes jusqu'à ce que les bords deviennent marrons (les miens étaient cuits en 6 minutes)
Laissez refroidir les cookies pendant 5 minutes sur la plaque avant de les mettre sur une grille à gâteau. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire