20 déc. 2012

Christmas Cupcakes - Cupcakes de Noel


 
I have had a Cupcake class a few weeks ago to learn how to decorate them and I did not have the opportunity to make some since. I thought it would be a good idea for Christmas to go crazy on the decoration. So this is our dessert for the English Christmas Menu.

For 12 cupcakes:
  • 3 large eggs
  • 75 g flour
  • 75 g cornflour
  • 150 g powdered sugar
  • 2 c.ac. vanilla extract liquid
  • 1/2 sachet of baking powder
Preheat your oven to 180 ° C
Sift the flour with the corn flour and the yeast. Beat the eggs with the sugar until the mixture turns white. Embed the previous preparation and vanilla and whisk until a light dough.
Place flats in each cell of your muffin pan and fill to 2/3. Cook 20 minutes, remove the trays of the mould and allow to cool.
For the icing:
I made a cream cheese frosting to spread on top of the cupcakes, and I then added sugar icing to decorate. I cut a round topping in one colour and then used Christmas cutters to make the decorations in another colour.
  • 225g cream cheese
  • 50g softened butter
  • 50g icing sugar
  • a few drops vanilla extract
  • Sugar icing, different colours
Beat the 4 ingredients together until thoroughly blended, light and fluffy. When the cupcakes are completely cold, top them with 1 tbsp of frosting and add your decorations.


J'ai suivi un cours de décoration de cupcakes il y a quelques semaines et je n'avais pas eu l'occasion d'en faire depuis. J'ai pensé que ce serait une bonne idée pour Noël parce qu'on peut craquer completement sur la décoration. Il s'agit donc de notre dessert pour le Menu de Noël anglais.

Pour 12 cupcakes:
  • 3 gros oeufs
  • 75 g de farine
  • 75 g de Maïzena
  • 150 g de sucre en poudre
  • 2 c.àc. d’extrait de vanille liquide
  • 1/2 sachet de levure chimique
Préchauffez votre four à 180°C
Tamisez la farine avec la Maïzena et la levure. Fouettez les oeufs avec le sucre jusqu’à ce que le mélange blanchisse. Incorporez la préparation précédente ainsi que la vanille et fouettez jusqu’à l’obtention d’une pâte légère.
Déposez des caissettes dans chaque alvéole de votre moule à muffins et remplissez les aux 2/3. Faites cuire 20 minutes, sortez les caissettes du moule et laissez refroidir.

Pour le glacage:
J'ai fait un glaçage au cream cheese pour étaler sur le dessus des cupcakes, et j'ai ensuite ajouté le pate a sucre pour décorer. J'ai découpé un rond d'une couleur et ensuite utilisé des emporte-pieces de Noël pour faire les décorations dans une autre couleur.
  • 225g cream cheese (Philadelphia)
  • 50g de beurre mou
  • 50g de sucre glace
  • Quelques gouttes d'extrait de vanille
  • Pate a sucre, différentes couleurs
Battre les 4 ingrédients ensemble jusqu'à ce que bien mélangé, légère et mousseuse.
Lorsque les cupcakes sont complètement froids, les garnir avec 1 c. à soupe de glaçage et ajoutez vos décorations.




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