13 déc. 2012

Quiche Lorraine






That's a typical French dish. Lorraine is a region in the East of France. You can have it hot or cold, with a salad or alone.

  • 1 shortcrust pastry (I made this one, I will give you the recipe later)
  • 300g bacon lardons
  • 4 eggs
  • 50cl milk
  • Grated cheddar (or best with grated gruyère)
  • 1 teaspoon nutmeg powder
  • Salt and pepper
Spread the shortcrust pastry in a baking dish. Beat the eggs with the milk in a bowl. Add salt and pepper. 
Cook the bacon lardons in a pan before adding them to the egg mix. Stir well. Add the cheese and the nutmeg powder and stir again. Pour the mix in the shortcrust pastry.
Put the dish in the oven for 30-45 minutes.




C'est un plat français typique. Vous pouvez la manger froide ou chaude, avec une salade ou seule.
  • 1 pâte brisée (j'ai fait celle ci, je vous donnerai la recette plus tard)
  • 300g de lardons
  • 4 oeufs
  • 50cl de lait
  • Fromage râpé
  • 1 càc de poudre de noix de muscade
  • Sel et poivre

Etaler la pâte à tarte sur un plat. Battre les oeufs et le lait ensemble. Ajouter du sel et du poivre. Faire cuire les lardons dans une poèle avant de les ajouter au mélange. Bien mélanger. Ajouter le fromage et la noix de muscade et mélanger à nouveau. 
Verser le mélange dans la pâte à tarte. Mettre au four pendant 30-45 minutes.

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