3 janv. 2013

Duck aiguillette - Wok d'aiguillettes de canard





Serves 2:
  • 300 g duck aiguillettes
  • 1 red pepper
  • 1 onion
  • 1 clove of garlic
  • 3 cm ginger
  • 1 small chili
  • 1 lime
  • 1 stalk lemon grass
  • 1 tsp of sugar
  • 2 tsp of nuoc-man
  • 3 tbsp of olive oil
  • 4 sprigs of cilantro

Squeeze the lime, pour the juice into a plate, place duck aiguillettes in the lemon juice. Put aside. 
Peel the pepper with a peeler, core it, and cut the flesh into thin strips. Core the chili and cut into thin slices. Peel the garlic, onion and ginger. Chop with lemongrass.
Heat the oil in a wok. Put the pepper strips, the chopped veg, chili slices and cook for 4 minutes, stirring constantly.
Remove the vegetables and place the duck aiguillettes in the wok. Sear during 3 minutes turning frequently.
Add the vegetables, sprinkle with sugar, drizzle with nuoc-man, mix rapidly for 1 minute. Put on a plate and sprinkle with coriander leaves chopped.


Pour 2 personnes:
  • 300g d'aiguillettes de canard
  • 1 poivron rouge
  • 1 oignon
  • 1 gousse d'ail
  • 3cm de gingembre
  • 1 petit piment
  • 1 citron vert
  • 1 tige de citronnelle
  • 1 càc de sucre
  • 2 càs de nuoc-mân
  • 3 càs d'huile d'olive
  • 4 branches de coriandre
Presser le citron vert, verser le jus dans une assiette creuse, placer les aiguillettes de canard dans le jus de citron. Reserver.
Peler le poivron avec un couteau économe, l'épépiner et couper la chair en lanieres fines.
Epépiner le piment et le couper en fines rondelles.
Peler l'ail, l'oignon et le gingembre. Les hacher avec la citronnelle.
Faire chauffer l'huile dans un wok. Mettre les lanieres de poivron, le hachis, les rondelles de piment et laisser cuire pendant 4 minutes en remuant sans cesse.
Retirer et mettre les aiguillettes de canard dans le wok. Saisir pendant 3 minutes en retournant souvent. 
Remettre les légumes, saupoudrer de sucre, arroser de nuoc-mân, mélanger rapidement pendant 1 minute.
Dresser dans une assiette et parsemer de feuilles de coriandre ciselées.

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