8 déc. 2012

Macaroni and Cheese - Macaroni au fromage




This is more a US recipe, I've been wanting to try it for a long time. Perfect comfort food when you feel down. Not to do if you want to keep fit !!

For 2 persons:
  • 200g macaroni pastas
  • 50g butter
  • 50g flour
  • 50cl milk
  • All the cheese you want: I have mixed Gruyere, red lancaster, cheddar
  • 1 teaspoon nutmeg powder
  • Salt, pepper
Boil water and cook pastas until they are soft. In another saucepan, heat the butter and when it is melted add the flour and stir vigorously. Out of the heat slowly add the milk and stir well to obtain a nice béchamel sauce. Add salt, pepper and nutmeg powder and stir. Add 3/4 of the cheese and stir.
When the pastas are cooked, strain them and put them in the saucepan and mix with the cheesy béchamel. Put the whole in an oven-proof dish and put the rest of the cheese on top.
Put in the oven at 200 degrees for it to grill.




Recette plutot US que je voulais tester depuis longtemps, parfait comme comfort food quand le moral n'est pas au top. Attention aux kilos !!

Pour 2 personnes:
  • 200g de macaronis
  • 50g de beurre
  • 50g de farine
  • 50cl de lait
  • Autant de fromage que vous voulez: j'ai mélangé ici du gruyere, du red lancaster et du cheddar
  • 1 cac de noix de muscade en poudre
  • Sel et poivre
Faire bouillir de l'eau et cuire les pates jusqu'a ce qu'elles soient molles.
Dans une autre casserole faire chauffer le beurre et quand il est fondu ajouter la farine et bien mélanger. En dehors du feu, ajouter le lait progressivement et bien mélanger pour obtenir une belle sauce béchamel. Ajouter le sel, le poivre, la noix de muscade et mélanger.
Ajouter 3/4 du fromage et mélanger.
Quand les pates sont cuites, les égouter et les mettre dans la casserole puis mélanger avec la sauce béchamel au fromage.
Mettre le tout dans un plat qui va au four, et ajouter le reste du fromage sur le dessus.
Mettre au four a 200 degrés pour que ça dore.



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