30 janv. 2013

Tartine thon&oignon rouge - Tuna&red onion tartine


Voici une recette pour un diner rapide et gourmand. C'est un plat que j'avais mangé a Londres il y a des années, et le voici dans notre assiette a la maison.

Pour 2 personnes
  • 4 grosses tranches de pain
  • 2 boites de thon émietté au naturel
  • 3 cas de cream cheese a la ciboulette
  • 2 oignons rouges
  • 1 cas de vinaigre balsamique
  • 1 cac de sucre
  • 1 boule de mozzarella
  • Sel et poivre
  • Huile d'olive
Couper les oignons en lamelles et les faire revenir dans une poele avec de l'huile d'olive.
Pendant ce temps mélanger le thon avec le cream cheese et assaisonner.
Quand les oignons sont bien dorés, mettre une cuillere de vinaigre balsamique et le sucre dans la poele et arroser les oignons avec ce jus.
Disposer les tranches de pain dans un plat allant au four. Mettre une couche d'oignon sur chaque tranche, puis une couche de thon, et recouvrir de tranches de mozzarella.
Mettre au four pendant 15 minutes. C'est pret !!


Here is a recipe for a quick and gourmet dinner. It is a dish that I had eaten in London years ago, and here it is on our plate at home.

For 2 persons
  • 4 large slices of bread
  • 2 tins of tuna in water
  • 3 tbsp of cream cheese with chives
  • 2 red onions
  • 1 tbsp of balsamic vinegar
  • 1 tsp of sugar
  • 1 ball of mozzarella
  • Salt and pepper
  • Olive oil
Cut the onion into thin slices and fry in a pan with olive oil.
Meanwhile mix the tuna with the cream cheese and season to taste.
When the onions are nicely browned, put a spoon of balsamic vinegar and sugar in the pan and sprinkle the onions with this juice.
Arrange the slices of bread in a baking dish. Put a layer of onion on each slice, then a layer of tuna, and top with slices of mozzarella.
Put in the oven for 15 minutes. It is ready!

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