21 déc. 2012

Menu de Noel: duck breast, mango&ginger sauce - Magret de canard sauce mangue&gingembre


Duck breast is one of my favorite dish, so it's perfect for a Christmas meal ! There are many ways to prepare it, I wanted to try something new, I hope you will like it, we loved it !!

Serves 2:
  • 2 duck breasts
  • 1 tbsp butter
  • 1 mango
  • 1 tbsp of fresh grated ginger
  • 1 tbsp of rum
  • Salt, pepper
Cut the mango in small pieces and put it to heat in a saucepan with the butter. When it is smashed and melting, add the ginger, salt and pepper and mix.
Score the skin of the duck breasts with a knife and season well with salt and pepper. Heat a non-stick frying pan and place the duck breasts in, skin-side down for 6-7 minutes.
Then transfer everything to a small roasting tin and finish in the oven for 5-6 mins for pink or 10-12 mins for well done.
When the duck is ready, baste again with the juices, then rest for 5 mins.
Pour the rum in the mango sauce and flambé for 1-2 minutes.
To serve, thinly slice each duck breast on a chopping board. Arrange on each plate along with a spoon of the roasted potatoes and the mango&ginger sauce.


Le magret de canard est un de mes plats préférés, donc c'est parfait pour un repas de Noël ! Il existe plusieurs façons de le préparer, j'ai voulu essayer quelque chose de nouveau, j'espère que vous aimerez, nous avons adoré!!

Pour 2 personnes :
  • 2 magrets de canard
  • 1 c. à soupe beurre
  • 1 mangue
  • 1 c. à soupe de gingembre frais râpé
  • 1 c. à soupe de rhum
  • Sel, poivre
Couper la mangue en petits morceaux et la mettre à chauffer dans une casserole avec du beurre. Lorsqu'elle est fondante, ajouter le gingembre, ke sel et poivre et mélanger.
Faire des marques sur la peau du magret canard avec un couteau et bien assaisonner avec le sel et le poivre. Faire chauffer une poêle antiadhésive et placer les magrets de canard dedans, la peau vers le bas pendant 6-7 minutes.
Puis tout transférer dans un plat a four et finir la cuisson au four pendant 5 à 6 mn pour un magret rosé ou 10-12 minutes pour un magret bien cuit.
Quand le canard est prêt, arroser avec le jus, puis laisser reposer pendant 5 minutes.
Verser le rhum dans la sauce à la mangue et flamber pendant 1-2 minutes.
Pour servir, émincer chaque magret de canard sur une planche à découper. Disposer sur chaque assiette avec une cuillère des pommes de terre rôties et de la sauce a la mangue et au gingembre.


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