13 janv. 2013

Tartelette Amandines




And here's a small recipe for an improvised dessert, done with jam home made by my mom (and therefore the best) and it was very good!

For 4 tartlets
  • 1 puff pastry
  • 20g of almond powder
  • 2 tbsp of creme fraiche
  • 2 eggs
  • 2 tbsp of sugar
  • 2 tbsp of apricot jam
Place the puff pastry on the baking tin, pierce small holes with a fork and bake in the oven for 10 minutes.
Meanwhile, beat the almond powder, the sugar, the cream and the eggs.
Take the baking tins out of the oven and brush the base with apricot jam tart.
Pour the mixture into the moulds and bake in the oven for 25 minutes or until the top is golden brown.

Et voici une petite recette de dessert improvisé, réalisé avec la confiture maison faite par ma Maman (donc la meilleure) et c'était très bon !

Pour 4 tartelettes
  • 1 pâte brisée
  • 20g de poudre d'amande
  • 2 càs de crème fraiche
  • 2 oeufs
  • 2 càs de sucre
  • 2 càs de confiture d'abricot

Disposer la pâte à tarte sur les petits moules, faire des petits trous à l'aide d'une fourchette et les mettre au four pendant 10 minutes.
Pendant ce temps là, battre la poudre d'amande, le sucre, la crème et les œufs.
Sortir les moules à tarte et badigeonner les fonds de tarte de confiture d'abricot.
Verser la préparation dans les moules et mettre au four pendant 25 minutes ou jusqu'à le dessus soit bien doré.

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