14 janv. 2013

Papillotte de Cabillaud - Cod in foil




Liverpool is on the coast of the sea of Ireland in the North East of England, but in principle, the fish is not the favorite dish of the Liverpudlians (except for fish & chips of course). It is quite difficult to find nice fish to cook here, so it needs creativity to cook "simple" fish such as cod. Here is a recipe that is healthy, full of flavours.


For 2 persons:
  • 2 cod fillets
  • 1 Zucchini
  • 1 red onion
  • 1 pepper
  • 1 tbsp of olive oil
  • Salt and pepper
Cut the fillets of fish in small pieces and slice the vegetables.Cut 2 squares in sheets of parchment paper and brush them with olive oil.In the middle of each sheet put the pieces of fish between slices of vegetables like a vegetable tian or skewers. Drizzle with olive oil. Season with salt and pepper.Close the sheet by curling the ends of the square.Put in the oven for 25 minutes, and serve with the foil in each plate.






Liverpool est au bord de la mer d'Irlande au nord est de l'Angleterre, mais à priori, le poisson n'est pas le met préféré des Liverpudlians (à part en fish&chips bien sur). Il est assez difficile de trouver des poissons sympa à cuisiner, donc il faut redoubler de créativité pour cuisiner des poissons "simples" comme le cabillaud. Voici une recette saine, pleine de saveurs.

Pour 2 personnes:

  • 2 fillets de cabillaud
  • 1 courgette
  • 1 oignon rouge
  • 1 poivron
  • 1 càs d'huile d'olive
  • Sel et poivre

Découper les fillets de poisson et petits morceaux et les légumes en rondelles.
Découper 2 carrés dans des feuilles de papier sulfurisé et les badigeonner avec de l'huile d'olive.
Au centre déposer les morceaux de poissons intercalés entre des rondelles de légumes, comme pour un tian de légumes ou des brochettes. Arroser d'un filet d'huile d'olive. Saler, poivrer.
Fermer les papillotes en twistant les extrémités du carré.
Mettre au four pendant 25 minutes, et servir la papillote dans chaque assiette.

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