22 janv. 2013

Marrow gratin - Gratin de courge



And here is a quick recipe of squash gratin, the "marrow" that looks a lot like a courgette but is slightly sweeter and larger. You can adapt this recipe by replacing the squash by 3 small courgettes.
  • 1 squash
  • 1 onion
  • 1 cases of olive oil
  • 3 eggs
  • 3 cream cases
  • 100g cheddar
  • Salt and pepper
  • 1 teaspoon of nutmeg powder
Clean and cut the squash into slices. Do the same with the onion and put them to cook in a skillet a few minutes.
Meanwhile mix the beaten eggs and cream. Season with salt and pepper and add nutmeg powder.
When the vegetables are golden, put them in a ovenproof dish and cover with the egg-cream mixture.
Place the cheddar on top and put in the oven for 30 minutes or until it is nicely grilled.
Et hop un petit gratin de courge, la "marrow" qui ressemble beaucoup a une courgette mais qui est legerement plus sucrée et plus grosse. Vous pouvez adapter cette recette en remplacant la courge par 3 petites courgettes.
  • 1 courge
  • 1 oignon
  • 1 cas d'huile d'olive
  • 3 oeufs
  • 3 cas de creme fraiche
  • 100g de cheddar
  • Sel et poivre
  • 1 cac de noix de muscade en poudre
Nettoyer et couper la courge en rondelles. Faire de meme avec l'oignon et les mettre a cuire dans une poele quelques minutes.
Pendant ce temps mélanger les oeufs battus et la creme fraiche. Saler, poivrer et ajouter la noix de muscade.
Quand les légumes sont dorés, les mettre dans un plat a four et recouvrir avec le mélange creme-oeufs.
Disposer du cheddar sur le dessus et mettre au four 30 minutes ou jusqu'a ce que ce soit bien gratiné.

2 commentaires: